PROFILNA SLIKA – KAKO VEDETI ALI JE PRAVA ZA LINKEDIN?

PROFILNA SLIKA – KAKO VEDETI ALI JE PRAVA ZA LINKEDIN?

Ali menite, da je najlažje izbrati sliko, ki bo vaša profilna slika? Moramo omeniti, da je na LinkedIn slika profila ne samo ključni element vaše prisotnosti.. Profilna slika veliko pripomore pri odločitvi obiskovalca, da postane sledilec vašega profila.

Če imate priložnost dobiti kakšno fotografijo profesionalnega fotografa, bi bilo odlično, ampak ni nujno. Lahko vzamete stvari v svoje roke, mi  pa vam bomo pomagali, kako …

IZBERITE FOTOGRAFIJO NA KATERI JE RAZVIDNO DA STE TO VI

Verjetno zdaj mislite, da je očitno to, da vaša fotografija vsebuje vaš obraz, ampak včasih moč photoshopa in vseh možnih filtrov izgubimo jasno predstavo o našem videzu. Včasih pa izberemo sliko, ki je stara 5 ali več let … veliko je možnosti. To kar je pa pomembno je, da poskrbite, da bo vaša slika na LinkedInu iz bližnje preteklosti ter da bo odraz vašega trenutnega fizičnega videza.

POSKRBITE DA VAŠ ZAVZAME OKROG 60% OKVIRJA

Uporaba slike na kateri stojite na gorskem vrhu ali na kateri počivate na plaži je odlična za nekatera družbena omrežja, ampak ne za LinkedIn. Če želite da vaši bodoči sodelavci ali potencialni delodajalci vedeli, kako izgledate, se potrudite da vaš obraz zavzema 60% prostora profilne slke,

BODITE SAMI NA SLIKI

profilna slika izbira

LinkedIn lahko doživljate kot digitalni življenjepis. V svojem življenjepisu nočete naložiti fotografije z družino, zakonskim partnerjem ali prijateljico, ker delodajalec ali stranka nikoli ne bo vedla, katera oseba ste vi. Če ne želite dvomiti o tem, kako izgledate najboljša rešitev je naložite sliko na kateri ste sami. Obrezovanje skupinskih fotografij ni najboljša rešitev, saj boste morda videli naključno roko ali rame.

FOTOGRFIRAJTE SE NA NARAVNI SVETLOBI

Razsvetljava lahko spremeni videz in občutek vaše fotografije. Naravna svetloba običajno daje najboljše rezultate, saj imejte na umu, da preveč svetlobe na fotografiji lahko vaš obraz naredi izgorjen. Poskusite se fotografirati zunaj, ko sonce zaide in ublaži moč svetlobe. Lahko se tudi posnemate v notranjem prostoru in uporabite svetlobo okna, da osvetile obraz in koži podarite naraven sijaj.

OBLEČITE TISTO, KAR BI OBLEKLI ZA SLUŽBO

Vsako delovno mesto vsebuje drugačno vzdušje, kar zadeva kodeks oblačenja in vaša fotografija lahko pošilja to vibracijo. Poskrbite za to, da ne boste preveč ali premalo oblečeni, saj oblecite oblačilo v katerem se počutite prijazno in dobro. Druga stvar, za katero treba poskrbeti je, da so enobarvne barve na kameri najboljše. Barve, ki blokirajo vašo obleko z drznimi toni, lahko pripomorejo k temu, da bo vaša slika bolj pop art, kot formalna CV slika, kakšno LinkedIn zahteva. Če pa se to sklada s sporpčilom, ki ga želite poslati, preprosto naredite takšno sliko.

MOTEČA OZADJA

Pomembno je imeti v mislih, da ne potrebujete ozadja, ki bo odvrnilo od vašega obraza in v tem primeru je najboljše izbrati preprosto ozadje, da boste v središču pozornosti. To ne pomeni, da je nujno imeti belo ozadje, lahko izberete kakšno zanimivo steno elegantnih barv, ki bodo doprinesle k temu, da vaša slika ne bo dolgočasna.

Menimo, da vam zgornja vprašanja lahko pomagajo pri izbiri in odgovoru na vprašanje »ali je moja profilna slika ustrezna za LinkedIn?«. Zdaj pa vam želimo prijetno fotografiranje.