Nega

Lepotni ideal je oseba skladne postave in mladostnega videza z obrazom brez vidnejših gub, nogami brez celulita in odvečnih dlačic, brezhibno naličen in oblečen po zadnjih modnih trendih.

Z željo ugajati sebi in drugim povprečen človek dnevno uporabi 9 kozmetičnih izdelkov za nego in je tako izpostavljen 126 različnim kemikalijam, ki jih le-ti vsebujejo. Ob tem je veliko teh kemikalij škodljivih za zdravje, če smo jim izpostavljeni dnevno in na dolgi rok. Še posebej so občutljivi nerojeni otroci, ki so kemikalijam izpostavljeni preko mater ter otroci v rosnih letih svojega življenja. O tej problematiki lahko v zadnjem času veliko preberemo, še posebej zaradi sprejemanja nove direktive Evropske unije na področju kemikalij, imenovane REACH.

Ker pa je skrb za telo ena osnovnih človekovih potreb, se seveda uporabi kozmetičnih izdelkov ne moremo odpovedati. Lahko pa jo omejimo ali posežemo po naravnejših blagovnih znamkah. Seveda si lahko nekatere preparate pripravimo kar v domači kuhinji.

Preberite etiketo vaše kozmetike, preverite (ne)varnost sestavin in vzemite vašo lepoto v svoje roke!

Kemikalije v kozmetiki
Domači recepti
Blagovne znamke
Certifikati naravne kozmetike

Kljub vsem “črnogledim” podatkom o kozmetiki, ki je trenutno na trgu in se uporablja v velikih količinah, pa se ni potrebno popolnoma predati malodušju in upati na srečo, da zaradi izpostavljenosti kemikalijam v kozmetičnih preparatih ne bomo zboleli.

VZEMIMO SVOJO NEGO V SVOJE ROKE IN IZBIRAJMO (BOLJ) NARAVNE IZDELKE.

Pri izbiri takšne kozmetike moramo paziti na certifikate, ki jih takšna kozmetika ima in s čimer proizvajalci dokazujejo, da je kozmetika resnično naravna.