Najboljše destinacije za obisk Disneylanda

Obisk Disneylanda predstavlja vrhunec mnogih družinskih počitnic in izletov, saj je vsaka destinacija za obisk Disneylanda sama po sebi edinstvena čarobna dežela, ki obljublja nepozabne trenutke in doživetja. Od sončne Kalifornije do romantičnega Pariza, od inovativnega Tokia do eksotičnega Hong Konga, pa vse do pravljičnega Šanghaja – vsaka od teh destinacij za obisk Disneylanda ponuja svojo zgodbo, svoje atrakcije in posebne trenutke, ki jih lahko delite s svojimi najdražjimi. Obisk teh destinacij za obisk Disneylanda ni zgolj obisk zabaviščnega parka; je potovanje v svet domišljije, kulture in čarobnosti, ki ostane v srcu dolgo po tem, ko se vrnemo domov. Ne glede na to, katero izmed teh destinacij za obisk Disneylanda izberete, vas čaka avantura, ki presega vsakdanjik in vas popelje v svet, kjer so sanje na dosegu roke.

Disneyland Resort, Anaheim, Kalifornija

Obisk Disneyland Resorta v Anaheimu, Kalifornija, je kot stopiti v svet, kjer sanje postanejo resničnost. Ne glede na to, ali ste prvič v tem čarobnem kraljestvu ali se vračate, da ponovno doživite čarobnost, je Disneyland vedno poln presenečenj in veselja. Ta vodič vam bo pomagal načrtovati nepozaben obisk, od izbire prenočišč do nasvetov za izkoriščanje vsakega trenutka v parku.

Kako Pristopiti k Načrtovanju Vašega Obiska

Začnite z načrtovanjem svojega obiska vsaj nekaj mesecev vnaprej. Disneyland je izjemno priljubljen cilj, kar pomeni, da so vstopnice in hoteli hitro razprodani, še posebej v poletnih mesecih in med prazniki.

Kako Pristopiti

Anaheim se nahaja približno uro vožnje od Los Angelesa, odvisno od prometa. Najbližje letališče je John Wayne Airport v Orange Countyju, ki je od parka oddaljeno samo približno 20 minut vožnje. Druga možnost je Los Angeles International Airport (LAX), ki je večje in ponuja več letov, vendar je malo dlje.

Za prevoz od letališča do vašega hotela ali neposredno do Disneylanda lahko izberete med najemom avtomobila, uporabo storitev prevoza, kot so Uber ali Lyft, ali pa se odločite za enega od številnih shuttle servisov, ki so na voljo.

Kje Prespimo

V Anaheimu je na voljo široka paleta možnosti nastanitve, od luksuznih hotelov do ugodnih motelov. Za popolno Disneyjevo izkušnjo lahko razmislite o bivanju v enem od treh hotelov Disneyland Resorta: Disneyland Hotel, Disney’s Grand Californian Hotel & Spa ali Disney’s Paradise Pier Hotel. Ti hoteli ponujajo ekskluzivne ugodnosti, kot so zgodnejši vstop v park in tematsko opremljene sobe.

Za tiste z omejenim proračunom obstajajo številni hoteli v bližini parka, ki so pogosto veliko cenejši in še vedno ponujajo enostaven dostop do parka.

Najboljši Čas za Obisk

Najboljši čas za obisk Disneylanda je med tednom izven šolskih počitnic in praznikov, ko so množice manjše. Septembra in v začetku oktobra, ko se otroci vrnejo v šolo, ali v sredini januarja do sredine marca, so idealni časi za obisk.

Atrakcije, Ki Jih Ne Smete Spregledati

Disneyland Park in Disney California Adventure Park sta oba polna atrakcij za vse starosti. Nekatere ključne atrakcije vključujejo:

 • Space Mountain: Legendarni vesoljski vlak smrti v temi.
 • Pirates of the Caribbean: Klasična vožnja, ki vas popelje skozi piratsko pustolovščino.
 • Cars Land: Izjemno podrobno območje, kjer se lahko družite s priljubljenimi liki iz filma Avtomobili.

Ne pozabite tudi na parado in ognjemet zvečer, ki sta prava čarobna doživetja.

Nasveti za Obisk

 • FastPass in MaxPass: Izkoristite sisteme FastPass in MaxPass, da zmanjšate čakanje na priljubljenih atrakcijah.
 • Mobilna aplikacija Disneyland: Z mobilno aplikacijo lahko spremljate čakalne dobe, si ogledate zemljevid parka in celo naročite hrano.
 • Prinesite svojo vodo in prigrizke: V parku so cene hrane in pijače visoke, zato s seboj prinesite vodo in prigrizke, da prihranite.

Za dodatne nasvete in predloge za družinske izlete, ki bodo vaš obisk še dodatno obogatili, obiščite Družinski izleti, kjer boste našli številne koristne informacije za načrtovanje popolnega družinskega izleta.

Obisk Disneylanda v Anaheimu je več kot le obisk tematskega parka; je izkušnja, ki vas popelje nazaj v otroštvo in vam omogoča, da ustvarite nepozabne spomine z družino. S pravim načrtovanjem in pripravljenostjo na avanturo je vsak obisk lahko čaroben.

destinacije-za-obisk-disneylanda

Walt Disney World Resort, Orlando, Florida

Walt Disney World Resort v Orlandu, Florida, je kraj, kjer se sanje o čarobnih dogodivščinah uresničijo v štirih edinstvenih tematskih parkih. Z več kot 25 hoteli na lokaciji, dveh vodnih parkih, in številnih restavracijah in trgovinah, Disney World ponuja nekaj za vsakogar. Ta vodič bo raziskal, kako najbolje izkoristiti vašo družinsko pustolovščino v tem obsežnem zabaviščnem kompleksu.

Planiranje Vašega Obiska

Walt Disney World je ogromen, zato je ključnega pomena natančno načrtovanje, da zagotovite, da izkoristite svoj čas. Obiski med tednom in izven glavne turistične sezone lahko znatno zmanjšajo čakanje na atrakcije.

Prihod do Tja

Orlando je dostopen z letališča Orlando International Airport (MCO), ki služi kot glavna vstopna točka za obiskovalce Disney Worlda. Od letališča do Disney Worlda je več prevoznih možnosti, vključno z Disneyjevim Magical Expressom, shuttle službami, taksiji in najemom avtomobila.

Kje Bivati

Walt Disney World ponuja široko paleto možnosti namestitve, ki ustrezajo vsakemu proračunu in željam. Od luksuznih hotelov, kot sta Disney’s Grand Floridian Resort & Spa in Disney’s Polynesian Village Resort, do bolj cenovno ugodnih opcij, kot sta Disney’s Pop Century Resort in Disney’s Art of Animation Resort. Bivanje v resortu prinaša dodatne ugodnosti, kot so dodatne ure v parkih in brezplačen prevoz do parkov.

Najboljši Čas za Obisk

Za obisk Disney Worlda je najboljši čas v pozni jeseni, zimi ali zgodnji pomladi, ko so temperature prijetne, in množice manjše. Izogibajte se prazničnim obdobjem in šolskim počitnicam, ko so parki najbolj zasedeni.

Ne Zamudite Atrakcij

Vsak od štirih tematskih parkov – Magic Kingdom, Epcot, Disney’s Hollywood Studios, in Disney’s Animal Kingdom – ponuja nekaj edinstvenega:

 • Magic Kingdom: Dom klasikov, kot sta Space Mountain in Pirates of the Caribbean.
 • Epcot: Odkrijte kulture sveta in prihodnost tehnologije.
 • Disney’s Hollywood Studios: Vstopite v svet filma z atrakcijami, kot je Star Wars: Galaxy’s Edge.
 • Disney’s Animal Kingdom: Raziskovanje divjine s Safarijem in obisk Avatarja v Pandora – The World of Avatar.

Nasveti za Učinkovit Obisk

 • Načrtujte vnaprej: Uporabite My Disney Experience aplikacijo za rezervacije jedi in FastPass+ izborov.
 • Izkoristite Early Park Entry: Bivanje v Disney hotelu vam omogoča zgodnejši vstop v park.
 • Hidracija in zaščita pred soncem: Floridsko sonce je močno; ne pozabite na vodo in sončno kremo.

Če iščete več nasvetov o tem, kako načrtovati nepozabno družinsko potovanje v Disney World, obiščite Najboljše destinacije za družinska potovanja, kjer boste našli bogato zakladnico informacij za popolno družinsko avanturo.

Walt Disney World je več kot le tematski park; je kraj, kjer se čarobnost združuje z avanturo, učenjem in zabavo. S pravim načrtovanjem lahko ta obsežni svet postane vaše igrišče, polno nepozabnih spominov za celo družino. Vzemite si čas za raziskovanje, sprostite se in dovolite, da vas Disneyjeva čarobnost popelje na nepozabno potovanje.

destinacije-za-obisk-disneylanda-dvojni-stolp

Disneyland Paris, Francija: Vaš Vodič za Čarobno Družinsko Pustolovščino

Disneyland Paris ni le dom nekaterih najbolj priljubljenih Disneyjevih atrakcij, ampak prinaša tudi edinstven čar Evrope v čarobno Disneyjevo izkušnjo. Od svojega odprtja leta 1992 je park privabil obiskovalce z vsega sveta, ki želijo doživeti to edinstveno mešanico Disneyjeve čarobnosti in evropske kulture. Ta vodič vam bo pomagal načrtovati popolno družinsko pustolovščino v Disneylandu Paris.

Planiranje Vašega Obiska

Pred obiskom Disneylanda Paris je pomembno, da načrtujete svoje potovanje, saj vam bo to pomagalo izogniti se množicam in maksimalno izkoristiti svoj čas v parkih.

Prihod do Tja

Disneyland Paris se nahaja približno 32 km vzhodno od Pariza. Do parka lahko enostavno pridete z vlakom RER A, ki vas pripelje neposredno do vhoda v park, ali z avtomobilom. Če priletite na enega od pariških letališč, Charles de Gaulle ali Orly, lahko izberete shuttle prevoz, ki vas bo pripeljal do parka, ali pa se odločite za najem avtomobila.

Kje Bivati

Disneyland Paris ponuja široko paleto hotelskih možnosti, od luksuznih do bolj dostopnih hotelov. Disneyjevi hoteli, kot sta Disneyland Hotel in Disney’s Newport Bay Club, ponujajo dodatne ugodnosti, kot so Extra Magic Hours, ki gostom omogočajo zgodnejši dostop do parkov. Prav tako obstajajo partner hoteli in bližnji hoteli, ki ponujajo dostop do parkov z brezplačnim shuttle prevozom.

Najboljši Čas za Obisk

Izven šolskih počitnic in praznikov je idealen čas za obisk, saj so v tem času množice manjše. Pozna jesen, zima (razen božičnih in novoletnih praznikov) in zgodnja pomlad ponujajo krajše čakalne vrste in prijetnejše vreme.

Atrakcije, Ki Jih Ne Smete Spregledati

Disneyland Paris sestavljata dva parka: Disneyland Park in Walt Disney Studios Park. Oba ponujata vrsto atrakcij, predstav in paradi:

 • Disneyland Park: Dom nekaterih najbolj ikoničnih atrakcij, kot so Sleeping Beauty Castle, Space Mountain, in Pirates of the Caribbean.
 • Walt Disney Studios Park: Ponuja vpogled v svet filma in televizije, vključno z atrakcijami, kot sta Ratatouille: The Adventure in The Twilight Zone Tower of Terror.

Nasveti za Obisk

 • Izkoristite FastPass: Sistem FastPass vam omogoča, da zmanjšate čakanje na najbolj priljubljenih atrakcijah.
 • Načrtujte obroke: Razmislite o rezervaciji obrokov vnaprej, še posebej, če želite jesti v priljubljenih restavracijah ali če obiskujete med visoko sezono.
 • Pakiranje: Vreme v Parizu je lahko nepredvidljivo, zato ne pozabite na plastna oblačila in dežnik.

Za dodatne informacije o družinskih potovanjih, vključno z obiskom Disneylanda Paris, obiščite Najboljše obalne destinacije za družine, kjer boste našli nasvete in predloge za čudovite družinske počitnice.

Obisk Disneylanda Paris je kot vstopiti v drug svet, poln čarobnosti, pustolovščin in neponovljivih trenutkov. Ne glede na to, ali se želite sprehoditi po Main Street U.S.A., raziskovati tematske dežele ali srečati svoje najljubše Disneyjeve like, Disneyland Paris ponuja nekaj za vsakega člana družine. S tem vodičem in malo načrtovanja lahko ustvarite nepozabne spomine, ki bodo trajali vse življenje.

Tokyo Disneyland, Japonska

Tokyo Disneyland, prvi Disneyjev tematski park zgrajen izven Združenih držav Amerike, je postal eden najbolj obiskanih zabaviščnih parkov na svetu. Zasnovan z mešanico klasičnih Disneyjevih atrakcij in edinstvenih dodatkov, ki odsevajo japonsko kulturo, Tokyo Disneyland skupaj s sestrskim parkom Tokyo DisneySea ponuja obiskovalcem nepozabno izkušnjo. Ta vodič vam bo pomagal optimizirati vaš obisk in zagotoviti, da boste in vaša družina izkoristili vsak čarobni trenutek.

Kako Načrtovati Vaš Obisk

Tokyo Disneyland in Tokyo DisneySea ponujata obilo atrakcij in doživetij, zato je pomembno, da svoj obisk načrtujete vnaprej, da maksimalno izkoristite svoj čas.

Prihod do Tja

Tokyo Disneyland se nahaja v Urayasu, v bližini Tokia, Japonska. Najenostavnejši način za pridobitev do parka je z vlakom iz Tokia, ki vas pripelje neposredno do postaje Maihama, vhoda v Tokyo Disneyland Resort. Če priletite na mednarodno letališče Narita ali Haneda, lahko izberete direktni avtobus do parka ali vlak do tokijske postaje in nato prestopite na vlak do postaje Maihama.

Kje Prespimo

Tokyo Disneyland Resort ponuja več uradnih in partnerskih hotelov, ki so na voljo za obiskovalce. Uradni hoteli, kot sta Tokyo Disneyland Hotel in Disney’s Ambassador Hotel, ponujajo neposreden dostop do parkov in ekskluzivne ugodnosti. Poleg tega so na voljo tudi številni hoteli v bližini s shuttle prevozom do parka, ki ponujajo dostopne možnosti za vsak proračun.

Najboljši Čas za Obisk

Izogibajte se japonskim nacionalnim praznikom in šolskim počitnicam, ko so parki najbolj zasedeni. Pozna pomlad in zgodnja jesen ponujata prijetno vreme in manjše množice, kar omogoča ugodnejšo izkušnjo.

Atrakcije, Ki Jih Ne Smete Spregledati

 • Tokyo Disneyland: Znan po klasičnih atrakcijah, kot so Cinderella’s Fairy Tale Hall, Monster’s Inc. Ride & Go Seek in klasični Disneylandovi vlaki smrti.
 • Tokyo DisneySea: Edinstven na svetu, z atrakcijami, kot so Journey to the Center of the Earth in Venetian Gondolas, ki izkoriščajo morsko tematiko parka.

Nasveti za Učinkovit Obisk

 • Uporabite FastPass: Tokyo Disneyland in DisneySea ponujata FastPass sistem, ki vam omogoča, da zmanjšate čas čakanja na priljubljenih atrakcijah.
 • Izognite se vrhuncem: Za obisk atrakcij izberite zgodnje jutranje ure ali pozno popoldne, ko so čakalne dobe krajše.
 • Aplikacija Tokyo Disney Resort: Aplikacija vam omogoča, da spremljate čakalne dobe, rezervirate restavracije in dostopate do parka z digitalno vstopnico.

Obisk Tokyo Disney Resorta je za mnoge enkratna priložnost, zato si vzemite dovolj časa za raziskovanje obeh parkov, uživajte v okusnih japonskih in mednarodnih jedeh, ki so na voljo, in se prepustite čarobnosti, ki jo Disney ponuja na tej edinstveni lokaciji. Z malo načrtovanja lahko vaš obisk postane nepozabna avantura, o kateri boste in vaša družina govorili še leta.

Kot znana Evropska alternativa Disneylandu se ponaša Gardaland ob Gardskem jezeru v Italiji. V zapisu Družinski izlet v Gardaland lahko preberete nasvete za obisk tega odličnega zabaviščneg parka.

destinacije-za-obisk-disneylanda-pogled-na-soncni-zahod

Hong Kong Disneyland

Hong Kong Disneyland, odprt leta 2005, je prvi Disneyjev tematski park na Kitajskem, ki združuje čarobnost Disneyjevih zgodb in likov z edinstvenimi kulturnimi elementi. Ta kompaktni, a očarljivi park ponuja raznolike atrakcije, predstave in parado, ki bodo navdušile obiskovalce vseh starosti. V tem vodiču bomo raziskali, kako najbolje izkoristiti vaš obisk Hong Kong Disneylanda.

Planiranje Vašega Obiska

Načrtovanje vnaprej je ključno za uživanje v vsem, kar Hong Kong Disneyland ponuja, še posebej, če imate omejen čas.

Prihod do Tja

Hong Kong Disneyland se nahaja na otoku Lantau in je lahko dostopen z javnim prevozom iz centralnega Hong Konga. Najlažji način za pridobitev do parka je z MTR (Mass Transit Railway), ki ima svojo linijo, imenovano Disneyland Resort Line, iz postaje Sunny Bay. Prav tako lahko do parka pridete z avtobusom ali taksijem.

Kje Prespimo

Za popolno Disneyjevo izkušnjo lahko izberete bivanje v enem od tematskih hotelov v samem resortu, kot so Hong Kong Disneyland Hotel, Disney’s Hollywood Hotel, ali Disney Explorers Lodge. Ti hoteli ponujajo zgodnji vstop v park in so oblikovani tako, da podaljšajo čarobno doživetje tudi po zaprtju parka. Poleg tega so v bližini tudi številni drugi hoteli, ki ponujajo dostopne cene in prevoz do parka.

Najboljši Čas za Obisk

Da bi se izognili največjim množicam, načrtujte svoj obisk med tednom in izven šolskih počitnic ali praznikov. Pozna jesen, zima in zgodnja pomlad so običajno najboljši časi za obisk, ko so temperature prijetnejše in množice manjše.

Atrakcije, Ki Jih Ne Smete Spregledati

Hong Kong Disneyland je razdeljen na sedem tematskih območij, ki ponujajo različne atrakcije:

 • Mystic Point: Dom domišljijskega Mystic Manor, ki je ekskluziven za Hong Kong Disneyland.
 • Grizzly Gulch: Raziskujte rudarsko mesto z atrakcijo Big Grizzly Mountain Runaway Mine Cars.
 • Toy Story Land: Pridružite se Woodyju in Buzzu v tej tematski deželi, ki je zasnovana po priljubljeni Pixarjevi franšizi.

Nasveti za Učinkovit Obisk

 • Uporabite mobilno aplikacijo: Mobilna aplikacija Hong Kong Disneyland vam omogoča, da spremljate čakalne dobe, rezervirate restavracije in dostopate do zemljevida parka.
 • Načrtujte obroke vnaprej: Da bi se izognili dolgim čakalnim dobam v restavracijah, razmislite o rezervaciji ali načrtovanju obrokov izven glavnih časov.
 • Pakiranje za vreme: Hong Kong ima vlažno subtropsko podnebje, zato ne pozabite na sončno kremo, dežnik ali pelerino za dež.

Za obiskovalce, ki iščejo unikatna oblačila za svoje otroke za obisk parka, je Otroške hlače odlična možnost, kjer najdete pestro izbiro otroških oblačil, ki so kot nalašč za pustolovščino v Disneylandu.

Hong Kong Disneyland je kraj, kjer se vzhod sreča z zahodom v čarobni simfoniji Disneyjevih zgodb in likov. Z malo načrtovanja lahko vaša družina doživi nepozabno avanturo, ki bo vsakemu članu prinesla nasmeh na obraz. Prepustite se čarobnosti, odkrijte nove svetove in ustvarite spomine, ki bodo trajali vse življenje.

Shanghai Disneyland, Kitajska

Shanghai Disneyland, odprt leta 2016, predstavlja najnovejši dodatek k družini Disneyjevih tematskih parkov. S svojo edinstveno mešanico klasične Disneyjeve magije in lokalne kitajske kulture ponuja obiskovalcem izjemno izkušnjo, ki razširja meje tradicionalnega Disneyjevega zabaviščnega parka. Ta vodič vam bo pomagal načrtovati nepozabno potovanje v Shanghai Disneyland.

Načrtovanje Vašega Obiska

Učinkovito načrtovanje je ključno za maksimalno izkoristek vašega obiska v Shanghai Disneylandu, ki je zasnovan tako, da navduši in očara obiskovalce vseh starosti.

Prihod do Tja

Shanghai Disneyland se nahaja v Pudongu, v Šanghaju, in je enostavno dostopen z javnim prevozom, vključno z Šanghajskim metrojem (linija 11 do postaje Shanghai Disneyland Park). Za tiste, ki prihajajo z mednarodnega letališča Pudong, je na voljo več možnosti prevoza, vključno z avtobusi, taksiji in celo zasebnimi prevozi, ki jih lahko rezervirate vnaprej.

Kje Prespimo

Shanghai Disneyland Resort ponuja več možnosti nastanitve, vključno z dvema ključnima hoteloma: Shanghai Disneyland Hotel in Toy Story Hotel. Oba hotela nudita gostom dodatne ugodnosti, kot so zgodnji vstop v park in brezplačen prevoz do vhoda v park. Poleg tega je v bližini na voljo več drugih hotelov, ki ponujajo ugodne cene in udobno bivanje.

Najboljši Čas za Obisk

Izogibajte se kitajskim praznikom in šolskim počitnicam, ko so parki najbolj zasedeni. Spomladi in jeseni so temperature prijetnejše in množice manjše, kar omogoča bolj sproščeno raziskovanje parka.

Atrakcije, Ki Jih Ne Smete Spregledati

Shanghai Disneyland je dom številnih edinstvenih atrakcij, ki jih ne najdemo v drugih Disneyjevih parkih:

 • Tron Lightcycle Power Run: Hitra in napeta vožnja, ki je obvezna za ljubitelje adrenalina.
 • Pirates of the Caribbean: Battle for the Sunken Treasure: Napredna verzija klasične vožnje, ki vas popelje na pustolovščino s kapitanom Jackom Sparrowom.
 • Adventure Isle: Raziskujte skrivnostni svet in doživite Roaring Rapids, atrakcijo z vodnimi brzicami.

Nasveti za Učinkovit Obisk

 • Uporabite Shanghai Disney Resort mobilno aplikacijo: Aplikacija vam omogoča, da spremljate čakalne dobe, rezervirate FastPass in načrtujete svoj dan.
 • Načrtujte obroke vnaprej: Izogibajte se čakanju v vrstah za hrano s predhodno rezervacijo miz ali izbiro manj obremenjenih časov za obroke.
 • Pakiranje za vreme: Shanghai doživlja vroča poletja in hladne zime, zato se ustrezno oblecite in pripravite za vremenske razmere.

Za tiste, ki iščejo nasvete o načrtovanju nepozabnega družinskega izleta, ki presega obisk tematskega parka, je vredno obiskati spletno stran, ki nudi navdih za družinska potovanja, a žal za ta članek nimamo specifične povezave, ki bi se osredotočila na Shanghai Disneyland.

Shanghai Disneyland ni le priložnost za raziskovanje čarobnega sveta Disneyjevih likov in zgodb, temveč tudi priložnost za izkušnjo, kako se tradicionalna kitajska kultura prepleta z globalno prepoznavnostjo Disneyja. S pravim načrtovanjem lahko vaša družina doživi nepozabno avanturo, ki bo navdušila in očarala vse generacije. Prepustite se čarobnosti Shanghai Disney Resorta in ustvarite spomine, ki bodo trajali vse življenje.