Kapsule Ashwagandha v ekološki kakovosti in serumu z niacinom

Kapsule Ashwagandha v ekološki kakovosti in serumu z niacinom

V tem članku bomo opisali kapsule Ashwagandha v ekološki kakovosti in njihove koristi pri zdravljenju ščitnice, nadledvične žleze, izboljšanju razpoloženja in energije, preprečevanju raka in spodbujanju zdravja možganov.

Koristna, zdravilna rastlina.
Univerzalni adaptogen

Kapsule Ashwagandha v ekološki kakovosti

Ashwagandha pomeni “konjska moč”. Ashva pomeni konj, Ganda pa moč. Glavne učinkovine v ašvagandi so withanolidi, ki jih vsebuje predvsem korenina rastline. Ashwagandha vsebuje še glikozide, aminokisline, laktone, pa tudi vitamine, minerale in drugo. Visoka vsebnost aktivnih snovi zagotavlja širok spekter koristnih učinkov. Zaradi svojih adaptogenih učinkov ga imenujejo indijski ginseng.

Široko spektralni učinek.

Kapsule Ashwagandha v ekološki kakovosti delujejo na ravni celotnega telesnega sistema, saj pomagajo ohranjati ravnovesje snovi in procesov, ki potekajo v človeškem telesu. Ašvaganda je majhen, oleseneli grm iz družine Solanaceae, ki v Indiji ter več delih Sredozemlja in Afrike zraste približno 70 cm v višino. Vendar pa se zdi, da so koreninske fitoaktivne snovi tako divjih kot gojenih vrst enake. Korenine ashwagandhe so glavni del rastline, ki se uporablja v terapevtske namene.
Koristi Ashwagandhe pri zdravljenju ščitnice.

Kapsule Ashwagandha v ekološki kakovosti so super zvezda, ko gre za izboljšanje zdravja ščitnice. Znanstveniki še ne razumejo povsem, kako adaptogeni delujejo, vendar zagotovo vemo, da so lahko izjemno učinkoviti, zlasti pri uravnavanju hormonov.
Adaptogena zelišča sodelujejo z vašim telesom in ga ponovno vzpostavijo v ravnovesje, ne glede na to, ali so vaše vrednosti visoke ali nizke.
Kapsule Ashwagandha v ekološki kakovosti dokazano učinkovito podpirajo delovanje nadledvične žleze in vam tako pomagajo premagati izčrpanost nadledvične žleze in kronični stres.

O učinkih ašvagande je bilo opravljenih več kot 200 študij. Kapsule Ashwagandha v ekološki kakovosti pozitivno vplivajo na:

Izboljšanje delovanja ščitnice
Zdravljenje izčrpanosti nadledvične žleze
Zmanjševanje tesnobe in depresije
Boj proti stresu
Izboljšanje zmogljivosti in vzdržljivosti
Preprečevanje in zdravljenje raka
Zmanjšanje degeneracije možganskih celic
Stabilizacija ravni sladkorja v krvi
Znižanje holesterola
Izboljšanje imunosti

Druga pomembna sestavina, ki jo potrebuje naše telo, je niacin, vitamin B3.

Vitamin B3 ima pomembno vlogo pri energijski presnovi celic. Katere so njegove druge funkcije? Tako kot za druge vitamine je tudi za tretjega iz skupine B-kompleksa značilno več učinkov na telo, ki so zanj koristni in potrebni. To je tudi razlog, da je lahko njegovo dolgotrajno pomanjkanje za človeka usodno.

Pomanjkanje vitamina B3 ni nujno katastrofa. Če gre za kratkotrajno bolezen, so simptomi pomanjkanja razmeroma blagi, zdravljenje pa učinkovito. Običajno je dovolj, da ustrezni prehrani dodamo prehranske dodatke ali zdravila. Kako, kdaj in koliko jemati? Ponujamo vam tudi odgovore na ta osnovna vprašanja.
Kaj je vitamin B3, kateri so vzroki in kako se kaže njegovo pomanjkanje

Vitamin B3 je skupno ime za nikotinsko kislino in nikotinamid. Znan je tudi pod imenom niacin, vitamin PP ali antipelagični vitamin. To poimenovanje izhaja iz bolezni, ki nastane zaradi pomanjkanja ali pomanjkanja njegovega predhodnika triptofana. Gre za tako imenovano pelagro, za katero je značilna triada kliničnih simptomov, znanih kot 3D.

To so dermatitis, driska in demenca. V hujših primerih se doda še četrti D, smrt. Ti kožni, gastrointestinalni in nevropsihiatrični simptomi so se pojavljali predvsem v preteklosti pri ljudeh, ki so se prehranjevali pretežno s koruzo, revno z vitaminom B3. Vendar pa njegovo hudo izčrpavanje v telesu danes ni nobena izjema.
Uživanje alkohola. Prekomerno uživanje alkohola namreč zmanjšuje vnos niacina.

 

Pojavi se pomanjkanje vitamina B3:

utrujenost, nespečnost, šibkost, izguba apetita, prebavne motnje
pege na koži in draženje kože, izpuščaji na koži, izpostavljeni sončni svetlobi.
jezik je gladek, suh, izrazito rdeč in po videzu podoben govedini
pri hudem pomanjkanju bruhanje, driska, izčrpanost, izguba spomina, demenca

Neenakomerna prehrana: pomanjkanje raznolike in uravnotežene prehrane lahko povzroči pomanjkanje niacina. Ker ga lahko telo do neke mere sintetizira iz triptofana, se simptomi pomanjkanja vitamina B3 pojavijo šele, ko ni obeh.