Povečevanje obiska na spletni strani

Kako vse je mogoče na spletni strani povečati obisk

Povečanje obiska na spletni strani je pomembna naloga za izboljšanje spletnega prisotnosti in doseganja vaših ciljev, bodisi da gre za prodajo izdelkov ali storitev, informiranje občinstva ali kaj drugega. Spodaj je nekaj ključnih strategij, ki vam lahko pomagajo povečati obisk vaše spletne strani:

 1. Optimizacija za iskalnike (SEO):
  • Uporabite ustrezne ključne besede v vsebini vaše spletne strani.
  • Poskrbite za optimizacijo naslovov strani, meta opisov in URL-jev.
  • Povečajte število kakovostnih zunanjih povezav, ki kažejo na vašo spletno stran.
 2. Kakovostna in redna vsebina:
  • Objavljajte kakovostne in relevantne vsebine, ki zanimajo vaše občinstvo.
  • Redno osvežujte svojo spletno vsebino z novimi informacijami.
 3. Družbena omrežja:
  • Sodelujte na družbenih omrežjih in delite svoje vsebine.
  • Uporabljajte ustrezne ključne besede in oznake (#hashtag) za večjo vidnost.
 4. E-novice in e-pošta:
  • Zbirajte e-poštne naslove obiskovalcev in jih obveščajte o novostih.
  • Pošiljajte personalizirane e-poštna sporočila in ponudbe.
 5. Gostovanje spletnih vsebin:
  • Pišite gostujoče članke za ugledne spletne strani v vaši panogi.
  • Pridobite gostujoče avtorje, da pišejo za vašo spletno stran.
 6. Spletno oglaševanje:
  • Uporabite plačljive oglaševalske kampanje, kot so Google Ads ali Facebook oglaševanje.
  • Ciljajte svoje oglase na ustrezno občinstvo.
 7. Analitika in spremljanje:
  • Uporabite orodja, kot je Google Analytics, da spremljate obiskovalce in razumete, kako uporabljajo vašo spletno stran.
  • Na podlagi analize prilagodite svojo strategijo za povečanje obiska.
 8. Mobilna optimizacija:
  • Poskrbite, da je vaša spletna stran prilagojena mobilnim napravam, saj veliko obiskovalcev dostopa do spletnih strani prek pametnih telefonov.
 9. Spletni forumi in skupnosti:
  • Sodelujte v forumih in spletnih skupnostih, ki so povezani z vašo panogo, in delite svoje znanje ter povezave do vaše spletne strani.
 10. Izvedba tekočih izboljšav:
  • Redno preučujte analitične podatke in povratne informacije obiskovalcev ter na podlagi tega izvajajte izboljšave na spletni strani.

Pomembno je razumeti, da povečanje obiska na spletni strani zahteva čas, vztrajnost in dosledno izvajanje strategij. Prav tako je treba vedeti, da ni ene same magične rešitve, ki bi delovala za vse spletne strani. Vsaka stran je edinstvena, zato je potrebno prilagoditi strategijo glede na specifične potrebe in cilje vaše spletne strani.

povečanje obiska na spletni strani

Katere so najhitrejše oblike povečevanja obiska na spletnih straneh in ali je izbor metode za pridobivanje več obiskovalcev povezan tudi s panogo v kateri nastopa spletna stran

Hitrost povečanja obiska na spletni strani je odvisna od številnih dejavnikov, vključno s panogo, konkurenco in virom prometa. Ni ene same hitre rešitve, ki bi delovala za vse spletne strani, saj je pristop odvisen od specifičnih okoliščin. Tudi hitrejše metode običajno zahtevajo večjo naložbo v čas, trud ali denar. Tukaj so nekatere od hitrejših metod za povečanje obiska, ki pa se lahko razlikujejo glede na panogo:

 1. Plačljivo oglaševanje: Uporaba plačljivega oglaševanja na platformah, kot sta Google Ads ali Facebook oglaševanje, omogoča hitro povečanje obiska. Vendar pa lahko to zahteva znatne proračunske vire.
 2. Sponzorstva in partnerstva: Sodelovanje z drugimi spletnimi stranmi ali vplivneži v vaši panogi za promocijo vaše vsebine ali izdelkov lahko privede do hitrega povečanja obiska.
 3. Hitra optimizacija za iskalnike (SEO): Čeprav dolgoročno SEO zahteva čas, lahko hitrejši rezultati dosežejo z izboljšanjem ključnih elementov, kot so naslovi in meta opisi. Podrobneje smo o cenah SEO optimizacije in ponudnikih pisali na povezavi.
 4. Spletni forumi in družbene skupnosti: Aktivno sodelovanje v forumih in družbenih skupnostih, povezanih s vašo panogo, lahko privede do hitrega povečanja obiska, če pritegnete pozornost in ponudite vredne informacije.
 5. Plačane promocije na družbenih omrežjih: Plačane kampanje na družbenih omrežjih lahko privedejo do hitrejšega povečanja obiska, če ciljate na ustrezno občinstvo.

Izbira metode za povečanje obiska je tudi odvisna od panoge, v kateri deluje vaša spletna stran. Na primer, e-trgovine se lahko bolj zanašajo na plačljivo oglaševanje, medtem ko bi spletna mesta za novice morda bolj koristila aktivna udeležba na družbenih omrežjih in optimizacija za iskalnike.

Pomembno je tudi, da se zavedate, da hitrejše metode ne zagotavljajo trajnih rezultatov. Dolgoročno je pomembno graditi organski promet in izvajati trajne strategije za povečanje obiska. Poleg tega je nujno, da razumete cilje vaše spletne strani in ciljno občinstvo, da izberete najbolj učinkovite metode za vaše potrebe.

Ali povečan obisk spletne strani avtomatsko zagotavlja boljšo prodajo preko internetne strani

Povečan obisk spletne strani ni nujno povezan s takojšnjim povečanjem prodaje preko spletne strani. Obstaja več dejavnikov, ki vplivajo na konverzijo obiska v prodajo, in le povečanje obiska samo po sebi ne zagotavlja boljše prodaje. Tukaj je nekaj razlogov, zakaj to ni nujno:

 1. Kakovost obiska: Pomembno je, kakšna je kakovost obiska na vaši spletni strani. Če privabljate obiskovalce, ki niso zainteresirani za vaše izdelke ali storitve, se verjetnost prodaje zmanjša.
 2. Uporabniška izkušnja: Če je uporabniška izkušnja na vaši spletni strani slaba, se obiskovalci morda ne bodo zadrževali dovolj dolgo ali se ne bodo počutili dovolj udobno, da bi opravili nakup.
 3. Vsebina in ponudba: Vaša spletna stran mora jasno predstaviti izdelke ali storitve ter ponuditi prepričljive razloge za nakup. Če vsebina ni privlačna ali ni primerna za vašo ciljno skupino, prodaja ne bo uspešna.
 4. Proces nakupa: Zapleten ali dolgotrajen postopek nakupa lahko odvrne obiskovalce od končnega nakupa. Preverite, ali je postopek nakupa preprost in intuitiven.
 5. Cenovna konkurenca: Če so vaši izdelki ali storitve cenovno nekonkurenčni ali če se ne ujemajo z občutljivostjo cen vaše ciljne skupine, lahko obiskovalci odidejo brez nakupa.
 6. Zaupanje in varnost: Če obiskovalci ne zaupajo vaši spletni strani ali se ne počutijo dovolj varno pri izvedbi transakcije, bodo verjetno zapustili stran brez nakupa.

Da bi zagotovili boljšo prodajo preko spletne strani, morate poleg povečanja obiska poskrbeti tudi za druge pomembne dejavnike, kot so izboljšanje uporabniške izkušnje, optimizacija vsebine, prilagoditev cen in promocijskih strategij ter izgradnja zaupanja obiskovalcev. Pomembno je tudi redno spremljati analitične podatke in izvajati teste, da bi razumeli, kaj deluje in kaj ne, ter nenehno izboljševali spletno stran za povečanje konverzij.

Na kaj biti pozoren, da ob povečevanju obiska izboljšujemo tudi konverzijo svojih spletnih strani

Izboljšanje konverzije na vaši spletni strani je ključno za učinkovito izkoriščanje povečanega obiska. Tukaj je nekaj ključnih vidikov, na katere morate biti pozorni, da izboljšate konverzijo vaše spletne strani:

 1. Uporabniška izkušnja (UX):
  • Zagotovite, da je vaša spletna stran enostavna za navigacijo in uporabo.
  • Poskrbite, da bo stran odzivna in se prilagaja različnim napravam in zaslonom.
  • Minimizirajte čas nalaganja strani, da preprečite odhode zaradi počasnega nalaganja.
 2. Kakovostna in privlačna vsebina:
  • Vsebina na vaši spletni strani naj bo relevantna in zanimiva za vaše obiskovalce.
  • Uporabite privlačne naslove, slike in videoposnetke, ki pritegnejo pozornost.
 3. Jasni klici k dejanju (CTA):
  • Uporabite jasne in privlačne klice k dejanju, ki obiskovalce vodijo k želeni akciji, na primer “Nakup zdaj”, “Prijavite se” ali “Dodaj v košarico”.
 4. Preprost postopek nakupa:
  • Poenostavite postopek nakupa ali registracije. Manj korakov pomeni manj možnosti za zapustitev strani pred konverzijo.
  • Uporabite gostinski način plačila, ki omogoča hitro in enostavno nakupovanje brez ustvarjanja računa.
 5. Zmanjšanje trenja (friction):
  • Odstranite vse ovire ali nepotrebne zahteve, ki bi lahko odvrnile obiskovalce od konverzije, na primer dolge obrazce ali nepotrebno prijavo.
 6. Socialni dokazi in zaupanje:
  • Uporabite recenzije strank, ocene, pričevanja in certifikate za izboljšanje zaupanja obiskovalcev.
  • Poudarite znane stranke ali reference, če je to primerno za vašo panogo.
 7. A/B testiranje:
  • Izvajajte A/B teste različnih elementov na vaši spletni strani, kot so barve gumbov CTA, besedila in slike, da ugotovite, kaj deluje najbolje.
 8. Sledenje in analitika:
  • Uporabite orodja za sledenje obnašanja obiskovalcev na vaši spletni strani, kot je Google Analytics, da razumete, kje obiskovalci odhajajo ali se zadržujejo.
  • Analizirajte podatke o konverzijah, da ugotovite, kje se morda pojavljajo težave, in izvedite ustrezne izboljšave.
 9. Personalizacija: Če je mogoče, uporabite personalizacijo vsebine in priporočil za obiskovalce, da jim predstavite bolj relevantne ponudbe.
 10. Dolgoročno vzdrževanje:
  • Izboljšave na spletni strani ne končajo z začetnimi prizadevanji. Redno preučujte podatke in izvajajte izboljšave, da ohranite visoko konverzijsko stopnjo.

Upoštevanje teh smernic in nenehno prilagajanje vaše spletne strani na podlagi analize in povratnih informacij obiskovalcev lahko pripomorejo k znatnemu izboljšanju konverzij in izkoristku povečanega obiska.

Kaj narediti, če obisk spletne strani, ki smo ga pretekla leta, povečevali, več ne narašča in celo upada

Če opazite, da obisk vaše spletne strani ne narašča več ali celo upada, je to lahko zaskrbljujoče, vendar obstajajo koraki, ki jih lahko izvedete, da obrnete to situacijo in ponovno povečate obisk. Spodaj so nekateri koraki, ki vam lahko pomagajo:

 1. Analiza podatkov:
  • Najprej preučite analitične podatke vaše spletne strani, na primer z orodjem, kot je Google Analytics. Poskusite ugotoviti, kateri deli spletne strani so izgubili obisk ali kje so morebitne težave.
 2. Preverite spletno vsebino:
  • Preverite, ali je vsebina vaše spletne strani še vedno relevantna in privlačna za ciljno občinstvo. Morda boste morali osvežiti ali posodobiti obstoječo vsebino ali dodati novo.
 3. Optimizacija za iskalnike (SEO):
  • Poskrbite, da so naslovi strani, meta opisi in ključne besede še vedno relevantni in optimizirani za iskalnike.
 4. Analizirajte konkurenco:
  • Preučite, kaj počnejo vaši konkurenti, in poskusite ugotoviti, zakaj bi obiskovalci raje obiskovali njihove spletne strani. To vam lahko pomaga pri prilagajanju svoje strategije.
 5. Družbena omrežja:
  • Preverite svojo prisotnost na družbenih omrežjih. Morda boste morali aktivneje sodelovati in promovirati svojo spletno vsebino na teh platformah.
 6. Marketinške kampanje:
  • Razmislite o izvedbi marketinških kampanj, kot so plačljivo oglaševanje ali oglaševanje na družbenih omrežjih, da privabite nov obisk.
 7. Izvedba A/B testov:
  • Izvajajte A/B teste različnih elementov na spletni strani, na primer naslovov, CTA gumbov ali barv, da ugotovite, kaj deluje bolje.
 8. Ponovno angažiranje obstoječih obiskovalcev:
  • Uporabite strategije ponovnega angažiranja za vrnitev obstoječih obiskovalcev na vašo spletno stran, na primer pošiljanje e-poštnih novic ali ponujanje ekskluzivnih ponudb.
 9. Izdelajte novo vsebino:
  • Ustvarite sveže in zanimive vsebine, ki so prilagojene potrebam vašega ciljnega občinstva. To lahko vključuje blog objave, videoposnetke, infografike ali druge oblike vsebine.
 10. Izgradnja povezav in promocija:
  • Aktivno delajte na izgradnji kakovostnih zunanjih povezav in promovirajte svojo spletno vsebino prek različnih kanalov.

Pomembno je razumeti, da obnova obiska in izboljšanje spletne prisotnosti običajno zahteva čas in doslednost. Zato je nujno, da redno spremljate svoje metrike in prilagajate svojo strategijo, ko opazite spremembe v obisku in vedenju obiskovalcev.

Dodatno: